CONFERÈNCIA: Mira'm als ulls
Carme Morera i Tona Calaà han vingut a la nostra universitat per a parlar-nos de la literatura inclusiva en l’educació.
Carme és periodista i escriptora. És mare de tres fills, i un d’ells es una xiqueta anomenada Carme que te dificultat en mobilitat muscular, per tant, no pot controlar el baveig. La xiqueta esta operada dels ulls, dels peus i altres com els renyós.
L’autora Carme, fa una critica i li demana a la seua filla que escriga les seues experiències que ha viscut amb la seua família. Una de les critiques que fa la filla de Carme és que quant era petita tothom li tractava com a una mascota, però ara que s’ha fet més major ningú la vol al seu costat. També conta que la gent li mira diferent a la resta per el baveig, els seus trets... Critiques que fa Carme a un dels seus llibres com es “Mira’m als ulls”. Aquest llibre l’autora ho ha anomenat així per critica als que no miren als ulls com quan no ho fan amb la seua filla. Realitzar aquest llibre, li ha servir d’autoajuda per a dur a terme la situació familiar que viu i per a exterioritzar el sentiment i frustració.
La finalitat d’aquest llibre, és explicar a la societat el que es sent i el patiment que es viu cada dia quan veus que la teua filla amb discapacitat, no es acceptada pel món. Carme es planteja: “Qui eres?, Com eres?, com actues amb la societat?”
Vol fer entendre al món, que tots som diferents però iguals, ja que vivim a un món deshumanitzat que Carme ha anat creixent i superant-lo amb l’ajuda de la seua filla.
Comentarios
Publicar un comentario